torsdag 10 juni 2010

Lämna mig inte i bilen!


Kolla på tabellen här ovan. Vi hundar klarar inte värme lika bra som ni människor. Efter 20-50 minuter i 49C värme får vi livshotande skador. Om våran kroppstemperatur kommer upp i 41C är risken stor för att vi dör!

Om ni människor ser att en hund sitter instängt i en bil och den verkar tycka det är varmt, smsa registrerings nr till 72503, uppgifter om bilägaren kommer då till din mobil och du kan ringa nummerupplysningen för att lättare få tag på ägaren. Står bilen parkerad vid en affär eller på en utställning, kan de inte bara ropa upp registrerings nr utan även ägarens namn.

Får ni ändå inte tag på ägaren eller att hunden verkligen är i fara, ring polisen. Om de inte hinner/kan komma får man ha sönder en ruta för att kunna rädda oss. Men det är bra om man är flera så att det finns vittne på att hunden verkligen var i fara. Ni människor har ju så konstiga regler....

När hunden väl är ute så häll vatten på (även fast vi inte gillar det) eller blöt med en trasa och åk genast in till djursjukhuset.

Så lämna oss inte i bilen på sommaren och om någon skulle ha gjort det, hjälpt den att ta sig ut!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jättegrattis på födelsedagen Enter hälsar Mattes Mamma och Pappa.