onsdag 19 december 2012

flytt!

Så var det dags för mig att flytta! Blogg alltså :)

Jag har skrivit så mycket på den här bloggen att nu finns det inte plats för mer.

Om ni vill fortsätta följa mig så kan nu göra det här:
http://busenter.blog.com/

Bloggen kommer så klart mest handla om MIG men också min matte, husse och min nya bästis Necole


4 kommentarer:

Jappe-kär sa...

Hej! Jag har planer på att köpa mig en hund framöver och har fastnat för jappen. De verkar bara ha bra egenskaper, förutom en sak som jag oroar mig över som kan bli jobbigt, rasen har lätt för skall. Hur mycket skäller Enter när han är inne/ute och i vilka samband?

Enter sa...

Hej!
Ja skallet är ett klart minus med jappen. Jag tycker inte att Enter skäller så farligt men han skäller om någon ringer/knackar på dörren. Så fort någon kommer hem. Om han är ute och han ser andra hundra leka. Men han står aldrig och skäller bara för att det är så kul att skälla. Ibland skäller han när han bli för glad och uppspelt. ex i lek. Men jag tror mycket är en träningsfråga också.

Jappe-kär sa...

Tack för ditt svar :)
Du verkar vara väldigt duktig med hundar! Är Enter din första hund eller har du haft hund tidigare? Om du får möjlighet att skaffa en till hund i framtiden, blir det en Jappe då med?

Enter sa...

Tack!
Det är min första, men jag har nog gått alla kurser som finns att gå. Har även hunnit (via en "privat klubb", inte brukshundsklubben) utbildat mig till kursledare. Jag tror de ändå jag och Enter inte provat på är skydd. Allt med varierande resultat, Enter starka sida är inte spår inte av något slag kan man säga. Men sök, uppletande av föremål, Agilty, rallylydnad har man tyckte varit jättekul och varit hyfsat på också.

OM jag skulle skaffa en hund till och jag fick bestämma ras, ligger jappen väldigt högt på listan. Jag tycker det är en bra hund som funkar till typ allt. Nu när vi fått en bebis, går han med på att bli en soffhund med promenader och lite hobby träning. Lika väl som att han funkat till att träna ordentligt i stor sett varje dag. Det är en hund som är lätt att få med sig, om jag tycker något är kul gillar han de oftast också. Och har lätt att lära sig saker.

Det finns två minus, de ena är som du själv nämnt skälladet. Men så tycker jag att jappen (har hört andra säga lika dant) är lite kinkiga med andra hundar. Enter gillar alla tikar, men hanar kan de vara lite si så där med. Om jag skaffar en jappe till så tror jag att jag från början skulle gå ex till sådana hundrastgårdar med han som ganska liten, och umgås mer med fler och olika hundar. Samtidigt vill man ju inte lära dom att så fort man passerar en hund så är det lek på G, svårt det där...